+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

COVID-19 szűrőcsomagok a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben-ben

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon

Háromféle COVID-tesztet kínálunk!

Már a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben is elérhetőek a COVID-19 vírus kimutatására alkalmazott tesztek! A Kassai sor 14. címen található magánrendelőnk elkülönített részlegén koronavírus antitest gyorsteszt, antigén gyorsteszt, valamint PCR teszt vizsgálatokat végzünk.

A koronavírus tesztek mindhárom fajtája rendelkezik előnyökkel a többivel szemben, azonban a legbiztosabb eredményt általában két teszt kombinált elvégzése adja. Ezért az alap tesztek mellett kombinált teszt-csomagok is elérhetőek magánrendelőnkben. További részletek a tesztekről és a kombinált csomagokról lejjebb olvasható.

Magánrendelőnkben kizárólag tünetmentes páciensek COVID-19 szűrését végezzük. Kérjük, amennyiben tüneteket tapasztal, hívja az erre kijelölt zöld számot vagy háziorvosát. A szűrővizsgálat elvégzése előtt, a rendelőbe érkezéskor hőmérséklet mérés történik. Amennyiben a testhőmérséklet meghaladja a 38oC-ot, a tesztet nem áll módunkban elvégezni.

A COVID-19 szűrővizsgálatokra előzetes időpont foglalás szükséges! Kizárólag időpont egyeztetés alapján tudjuk a tesztet a megfelelő, biztonságos körülmények között elvégezni. Munkatársaink az előírásoknak megfelelő higiéniai előírásoknak megfelelően védőfelszerelésben végzik a vizsgálatot. Koronavírus tesztre érkező pácienseinket is kiemelten kérjük, hogy a rendelőbe maszkban érkezzenek, valamint használják a recepción és a váróban kihelyezett kézfertőtlenítőt.

Milyen teszteket végzünk?

A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben a koronavírus kimutatására alkalmas 3-féle tesztet, valamint ezek kombinációját végezzük:

 • Antitest gyorsteszt,
 • Antigén gyorsteszt,
 • PCR laboratóriumi teszt is elérhető.

A gyorstesztek eredménye 15-30 percen belül készül el, a laboratóriumi PCR vizsgálat pedig 24-48 órán belül. A PCR vizsgálatot egy szerződött és akkreditált laboratórium végzi, ezért a PCR tesztek eredményével kapcsolatos időbeli csúszásért a SMM sajnos nem tud felelősséget vállalni.

COVID-19 teszt árak és fizetési mód

A fertőzésveszély minimalizálása érdekében a COVID-19 teszteket kizárólag előre fizetéssel biztosítjuk. Ehhez bankkártyás vagy átutalásos fizetési módot is választhat. A rendelőben csak készpénzes fizetési mód lehetséges.

A COVID-19 tesztek ára:

 • Antitest gyorsteszt: 9.000 Ft
 • Antigén gyorsteszt: 9.900 Ft
 • PCR teszt: 16.900 Ft
 • Kombinált antitest + antigén gyorstesztek: 18.900 Ft
 • Kombinált antitest gyorsteszt + PCR teszt: 25.900 Ft

COVID-19 teszt helyszín:

Cím: 3100 Salgótarján Kassai Sor 14.
Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelő

Mire jó az ANTITEST gyorsteszt, és hogyan készüljön a vizsgálatra?


Az általunk használt CORE COVID-19 IgM/IgG Ab hivatalosan minősített gyorsteszt egy ún. immunológiai gyorsteszt. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk a koronavírusra adott immunválaszát tudja kimutatni. Ebből adódóan a teszt a megfertőződést követő 5. naptól ad megbízható eredményt. Az antitest gyorsteszt egy korai IgM és egy későbbi IgG immunválaszt mér, melyekből következtethetünk a vírus jelenlétére a szervezetben.

A tesztet ujjbegyből vett vércseppből végzik, az eredmény kiértékeléssel együtt kb. 15-30 perc alatt készül el. A vizsgálat előtt nem szükséges különösebb előkészület.

Az antitest gyorsteszt eredménye 4 féle lehet:

 • negatív: a vizsgált páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt el 5 nap.
 • IgM pozitív: a fertőzés kb. 5-21 napja között mutatható ki, ebben az esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző.
 • IgG pozitív: a páciens nagy valószínűséggel már átesett a fertőzésen és meggyógyult, tehát már nem fertőző.
 • kombinált pozitív: kb. 14-28 nap között várható, nagy valószínűséggel fertőzött személy, aki még fertőző lehet.

A CORE COVID-19 IgM/IgG Ab antitest gyorsteszt megbízhatónak minősül, szenzitivitása (a valós pozitív a pozitív eredmény) és specificitása (a biztos negatív a negatív eredmény) 96% feletti. A gyorsteszten kontroll csík is megjelenik a még biztosabb eredmény érdekében. Mindazonáltal a szerológiai tesztek további megerősítése céljából PCR teszt elvégzése is ajánlott.

Kinek javasolt a koronavírus antitest gyorsteszt?

 • Akiknek rokonságában, ismerősei között, személyes kontaktjai között a koronavírus tüneteit mutató ember van, de ő maga egészségesnek érzi magát, tünetmentes.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott kockázatú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de külföldön járt az elmúlt hónapokban, és szeretné tudni, hogy átesett-e ilyen fertőzésen.
 • Aki már egészséges, de korábban átesett influenzaszerű betegségen, és kíváncsi arra, hogy átesett-e a COVID-19 fertőzésen.

A COVID-19 antitest gyorsteszt ára: 9.000 Ft

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

 

Mire jó az ANTIGÉN gyorsteszt, és hogyan készüljön a vizsgálatra?


Az általunk használt COVID-19 Ag Respi Strip hivatalosan minősített antigén gyorsteszt szintén a szerológiai, immunológiai gyorstesztek csoportjába tartozik. Ez a fajta gyorsteszt a szervezetbe került vírusnak egy nukleoprotein antigén részét mutatja ki.

A tesztet orrgarat-váladékból végzik, melyet egy vattapálca segítségével az orron keresztül veszünk le. A vattapálcán lévő váladékot egy transzport reagenssel keverjük össze, az így készült oldatba egy tesztpálcát helyezünk. Ezen jelenik meg a színreakció, ami az eredményt jelzi. A teljes folyamat 15 percet vesz igénybe (ebből a mintavétel csupán néhány másodperc).

A vizsgálat előtt fontos betartani néhány szabályt, melyek az eredmény hitelességét befolyásolják. A koronavírus antigén gyorsteszt elvégzése előtt 2 órával már NEM SZABAD:

 • semmilyen ételt fogyasztani,
 • semmilyen folyadékot inni (vizet sem),
 • dohányozni,
 • rágózni,
 • gargarizálni, öblögetni
 • fogat mosni.

A szabályok betartása pácienseink felelőssége.

Az antigén gyorsteszt eredménye kétféle lehet:

 • Negatív: ez esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 48 óra.
 • Pozitív: a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző, azaz a szervezetében a vírus jelen van.

A COVID-19 Ag Respi Strip antitest gyorsteszt megbízhatónak minősül, specificitása (biztos negatív a negatív eredmény) 95-100% közötti. A gyorsteszten kontroll csík is megjelenik a még biztosabb eredmény érdekében. Mindazonáltal a szerológiai tesztek további megerősítése céljából PCR teszt elvégzése is ajánlott.

Kinek javasolt a koronavírus antigén gyorsteszt?

 • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.

A COVID-19 antigén gyorsteszt ára: 9.900 Ft

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

Mire jó a PCR teszt, és hogyan készüljön a vizsgálatra?


A PCR-teszt a koronavírus RNS-részét képes kimutatni az orrnyálkahártyáról és a garatból vett mintából. Ez egy polimeráz láncreakción alapuló vizsgálat, jelenleg a legfejlettebb mikrobiológiai eljárás, mely nagy biztonsággal mutatja ki a vírus RNS-jelenlétét. A PCR teszt elvégzése a mintavételtől eltekintve, laboratóriumban történik. Partner laborunk az Operatív Törzs által akkreditált labor, a PCR teszt pedig OGYÉI engedéllyel rendelkezik. A teszt leghamarabb a minta levételét követő napon mutat eredményt. Nagy előnye, hogy a vírus által okozott tünetek megjelenése előtti néhány napban is pozitív eredményt mutat, de nem minden esetben, ezért lehet szükséges azt megismételni. Ma ez a teszt tudja a legpontosabban kimutatni a fertőzés aktuális fennállását.

A PCR teszt tehát azt mutatja ki, hogy a COVID-19 vírus aktuális éppen jelen van a szervezetben vagy sem. A korábbi fertőzöttséget ez a teszt nem képes kimutatni. Amikor egy fertőzött páciens meggyógyul, a vírus RNS-e is eltűnik a nyálkahártyáról, így a PCR teszt eredménye negatív lesz. Ebből fakadóan a pozitív teszt utáni negatív PCR teszt eredmény igazolja a gyógyulást, a betegség megszűnését.

A PCR-vizsgálat beletartozik az állami teszt regiszterbe és eljárásrend szerinti jelentési kötelezettsége van.

A vizsgálat előtt fontos betartani néhány szabályt, melyek az eredmény hitelességét befolyásolják. A PCR teszt elvégzése előtt 2 órával már NEM SZABAD:

 • semmilyen ételt fogyasztani,
 • semmilyen folyadékot inni (vizet sem),
 • dohányozni,
 • rágózni,
 • gargarizálni, öblögetni
 • fogat mosni.

A szabályok betartása pácienseink felelőssége.

A PCR teszt eredménye kétféle lehet:

 • Negatív: a páciens szervezetében nem mutatható ki a COVID-19 vírus RNS-e, tehát a páciens nem fertőzött.
 • Pozitív: a páciens szervezetében kimutatható a COVID-19 vírus RNS-e, tehát fertőzött.

A teszt eredményéről a vizsgálat előtt megadott e-mail címre kap értesítést.

A fertőzést követő első 48 órában még nem biztos, hogy olyan magas a vírusszám a páciens szervezetében, hogy azt a teszt ki tudja mutatni. Ezért előfordulhat, hogy pl. a páciens megfertőződött hétfőn és kedden jön hozzánk tesztre. Ebben az esetben a teszt negatív lesz, pedig a beteg fertőzött. Ennek a kiküszöbölésére javasoljuk a 48 óra múlva történő második teszt elvégzését (addig persze karanténban kell tartózkodni, egy esetleges megfertőződés elkerülése végett), hiszen így az első 48 óra bizonytalansága is kiküszöbölhető és ki lehet mondani, hogy a páciens NEM fertőzött.

A teszt eredményéről közvetlenül a partner labor értesíti Önt e-mailen keresztül. Ehhez szükséges a labor saját weboldalán is regisztrálnia. A regisztráció után saját felhasználói fiókja jön létre, melyet e-mailen keresztül meg kell erősíteni. Az eredmény elkészüléséről a labor e-mailes üzenetet küld Önnek, melyet a felhasználói fiókjába belépve tud letölteni. A pontos részletekről a vizsgálat során munkatársunk tájékoztatást ad.

Kinek javasolt a PCR teszt?

 • Aki a jelenlegi szabályozás miatt negatív PCR-tesztet kell, hogy bemutasson a karantén elkerülésére vagy időtartamának lerövidítésére.
 • Akinek volt már egy pozitív gyorstesztje és szeretné azt megerősíteni vagy megcáfolni.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.

A COVID-19 PCR teszt ára: 16.900 Ft

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

Kombinált COVID-19 szűrőcsomagok


A koronavírus tesztek mindhárom fajtája rendelkezik előnyökkel a többivel szemben, azonban a legbiztosabb eredményt általában két teszt kombinált elvégzése adja. Kétféle teszt egyidejű elvégzésével választ kaphat a két leggyakrabban felmerülő és legfontosabb kérdésre:

 1. Jelenleg koronavírus fertőzött-e?
 2. Átesett-e korábban a koronavírus fertőzésen?

A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben kétféle kombinált teszt csomagot ajánlunk:

 1. Kombinált antitest és antigén gyorsteszt
 2. Kombinált antitest gyorsteszt és PCR teszt

Kinek javasolt a koronavírus kombinált teszt csomag?

 • Akiknek rokonságában, ismerősei között, személyes kontaktjai között a koronavírus tüneteit mutató ember van, de ő maga egészségesnek érzi magát, tünetmentes.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott kockázatú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de külföldön járt az elmúlt hónapokban, és szeretné tudni, hogy átesett-e ilyen fertőzésen.
 • Aki már egészséges, de korábban átesett influenzaszerű betegségen, és kíváncsi arra, hogy átesett-e a COVID-19 fertőzésen.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
 • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

Kombinált ANTITEST és ANTIGÉN gyorsteszt csomag:

A két típusú gyorsteszt együttes elvégzése több előnnyel is jár. Egyrészt több információt szolgáltat az eredmény, hiszen a vírus aktuális jelenléte mellett a korábbi fertőzöttséget is kimutatja. Másrészt, a két teszt pontosabb eredményt is ad, mert az egyes páciensek szervezetének egyedi tulajdonságai miatt esetenként megjelenő pontatlanságokat is jó eséllyel kiszűri. Például egyes autoimmun betegségek esetén a páciens szervezetében alapvetően magas az antitest-szint, így az antitest gyorsteszt eredménye álpozitív (false pozitív) lehet. Ebben az esetben az antigén alapú gyorsteszt azonban jó eredményt hoz, korrigálva a tévedést.

Harmadrészt pedig az időfaktor előnyeit kell megemlíteni, ugyanis az antigén gyorsteszt 3 nappal előbb képes kimutatni a fertőzést, mint az antitest gyorsteszt.

Az antigén gyorsteszt eredményének hitelessége érdekében a vizsgálat előtt 2 órával már NEM SZABAD:

 • semmilyen ételt fogyasztani,
 • semmilyen folyadékot inni (vizet sem),
 • dohányozni,
 • rágózni,
 • gargarizálni, öblögetni
 • fogat mosni.

A szabályok betartása pácienseink felelőssége.

A kombinált gyorsteszt csomag eredménye 15-30 perc alatt elkészül, melyet a páciens a helyszínen azonnal megkap.

A kombinált antitest és antigén gyorsteszt csomag kedvezményes ára: 18.900 Ft

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

Kombinált ANTITEST gyorsteszt és PCR teszt csomag:

Ez a kombinált csomag ötvözi a kétféle teszt előnyeit: PCR teszttel bizonyosságot nyerhet arról, hogy a COVID-19 vírus jelen van-e a szervezetében, az antitest gyorsteszttel pedig megtudhatja, hogy korábban átesett-e a fertőzésen. Ráadásul az antitest gyorsteszt már 15-30 perc után eredményt mutat, melyet 24-48 óra múlva a PCR teszt meg tud erősíteni. Így a kombinált teszt sokkal pontosabb és részletesebb információt ad, mint az egyes tesztek önmagukban.

A PCR teszt eredményének hitelessége érdekében a vizsgálat előtt 2 órával már NEM SZABAD:

 • semmilyen ételt fogyasztani,
 • semmilyen folyadékot inni (vizet sem),
 • dohányozni,
 • rágózni,
 • gargarizálni, öblögetni
 • fogat mosni.

A szabályok betartása pácienseink felelőssége.

Az antitest gyorstesztet ujjbegyből vett vércseppből végzik, az eredmény kiértékeléssel együtt kb. 15-30 perc alatt készül el. A PCR teszthez az orrnyálkahártyáról és a garatból vesznek mintát, melyet laboratóriumi körülmények között, speciális módszerrel vizsgálnak meg. A PCR teszt eredménye 24-48 óra alatt készül el, melyről e-mailben értesítjük a pácienst.

A kombinált antitest gyorsteszt és PCR teszt csomag ára: 25.900 Ft

További információ és időpontfoglalás a +36-32-500-250-es telefonszámon!

SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!