+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Gyógytorna
Salgótarján

 • Mire való a gyógytorna?
 • Hogyan történik a gyógytorna kezelés?
 • Mire való az állapotfelmérés?
 • Mikor forduljon gyógytornászhoz?
 • Milyen panaszok esetén ajánlott a gyógytorna?

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon

Mire való a gyógytorna?


A gyógytorna olyan terápia, ami a mozgásszervi panaszok kezelését mozgásterápiával éri el. A mozgásterápia bizonyítottan a leghatékonyabb kezelési mód a legtöbb mozgásszervi panasz esetén. Szakszerű és rendszeresen végzett gyógytornával akár a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

Hogyan történik a gyógytorna kezelés?


A gyógytorna kezelést szakképzett gyógytornász-fizioterapeuta végzi, aki alapos anatómiai és mozgástechnikai ismereteit használja fel a személyre szabott kezelés összeállításához. Az első gyógytorna alkalmával a gyógytornász alaposan megvizsgálja, felméri a páciens állapotát. Ez alapján egyéni tornagyakorlatokat állít össze és tanít be a páciensnek. Minden alkalommal “házi feladattal”, vagyis otthon napközben elvégzendő feladatokkal, gyakorlatokkal látja el. A tornagyakorlatokat korrigálja, bővíti, szükség szerint cserélgeti. A tornát kiegészítheti egyéb technikák alkalmazásával és fizikoterápiás kezelésekkel is.

  Mire való az állapotfelmérés?


  A gyógytornász az első találkozás alkalmával úgynevezett állapotfelmérést végez. Ilyenkor részletesen kikérdezi a pácienst a panaszairól, azok minőségéről, jelentkezéséről, kezdetéről, kiváltó okáról, stb. Ezek célirányos kérdések, melyek hasonlítanak a szakorvosi vizsgálaton feltett kérdésekhez, azonban mégis más szemszögből világítják meg a panaszokat és azok okát. Amennyiben a páciens rendelkezik a panaszához kapcsolódó képalkotó diagnosztikai eredményekkel (röntgen, CT, UH, MRI), ezek képi anyagát is átnézi a gyógytornász. A szóbeli felmérés után fizikális felmérés következik. Ehhez szabaddá kell tenni a vizsgálandó testrészeket. A szakképzett gyógytornász ilyenkor speciális mozgás tesztekkel és fogásokkal vizsgálja meg a pácienst. A vizsgálatok során a terapeuta teljes képet kap a páciens mozgásszervi állapotáról, így teljesen személyre szabott mozgásterápiás tervet képes felállítani. A szakszerű és alapos állapotfelmérés tehát a hatékony terápia alapja.

   Mikor forduljon gyógytornászhoz?


   Legtöbb esetben szakorvosi ajánlásra fordulnak gyógytornászhoz az emberek. A fájdalommal, esetleg gyulladással járó mozgásszervi panaszok orvosi kivizsgálása (ortopédia, reumatológia, neurológia) valóban kiemelten fontos, és legtöbb esetben az orvos által javasolt gyógyszeres kezelés mellett vagy után, a gyógytorna hozza meg a kívánt hosszú távú megoldást. Szakszerű és rendszeresen végzett gyógytornával a fájdalom és a gyulladás kiváltó okát kezelik és szüntetik meg, ez lesz a gyógyulás kulcsa.

   Milyen panaszok esetén ajánlott a gyógytorna?


   Gyógytornával a mozgásszervi panaszok, illetve a mozgásszervi eredetű problémák tetőtől-talpig kezelhetőek.

   • Gerinctáji fájdalom: nyak, hát vagy derékfájás
   • Nyaki eredetű fejfájás, migrén
   • Vállmerevség, vállízületi fájdalom, sérülés
   • A karok, a könyök, a csukló, a kézfej és az ujjak izom. és ízületi fájdalmai
   • Csípőtáji, keresztcsonti fájdalom
   • Combizom fájdalom
   • Térdfájás
   • Lábszár és vádli panaszok, görcsök
   • Talp- és sarokfájdalom

   Gyógytornával a mozgásszervi panaszok kiválóan kezelhetőek, sőt megelőzhetőek. Abban az esetben, amikor elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás, a gyógytorna szerepe még jelentősebb a gyógyuláshoz: a műtétre felkészítő gyógytorna jelentősen hozzájárul a beavatkozás sikeréhez, valamint az izomrendszer megfelelő reakciójához. A műtét utáni rehabilitációs gyógytorna pedig a teljes gyógyulás alapfeltétele.

   Bejelentkezés telefonon


   Hétköznap reggel 8:00 -tól este 20:00 -ig. és szombaton munkatársaink fogadják hívását.

   Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

   Kérjen időpontot telefonon!

   Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

   Salgótarjáni rendelő: +36 32 500 250

   Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

   Rendelő - Kapcsolat


   3100 Salgótarján

   Kassai sor 14.

   BEJELENTKEZÉS:

   + 36 32 500 250

   Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

   SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

   Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

   You have Successfully Subscribed!