+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Ajakfeltöltés és ajaknagyobbítás

Orvos esztétikai kezelés

Bejelentkezés

8:00 – 20:00 telefonon
hétvégén is


Az ajakfeltöltés célja az ajkak eredeti formájának megváltoztatása, teltségének növelése, az esetleges aszimmetria korrekciója az esztétikusabb megjelenés érdekében. Az ajaknagyobbító orvos esztétikai kezelés során a felső és alsó ajkak egyaránt kezelhetők. Amennyiben a páciens elégedetlen ajkainak formájával, ez a szépészeti eljárás segít.


Kiknek ajánlott az ajakfeltöltő esztétikai kezelés?


Az ajakfeltöltő vagy ajaknagyobbító kezelés alapvetően keskeny, vagy az idő során elkeskenyedett ajkak esetén ajánlott orvos esztétikai eljárás. Segítségével az ajkak formázhatóak, megnagyobbíthatóak, teltebbek, fiatalosabbak és esztétikusabbak lehetnek. Az eljárás aszimmetria esetén is segítséget nyújt az esztétikus megjelenés helyreállításában.

Szakorvosi konzultáció az ajakfeltöltő kezelés előtt


Az ajaknagyobbító kezelés előtt egy előzetes konzultáció történik a kezelést végző szakorvossal, mely során anamnézis felvétel és vizsgálat is történik. Fontos beszámolni a korábban esetlegesen alkalmazott orvosi és szépészeti beavatkozásokról, melyek a páciens arcát vagy ajkait érintették. Emellett szintén lényeges információ, hogy volt-e a közelmúltban, vagy van-e rajta jelenleg bármilyen seb, fertőzés vagy herpesz, töltötték-e már szilikonnal, kollagénnel vagy hyaluronsavval. Az anamnézis feltérképezése után az elképzelt változtatások pontos bemutatása és átbeszélése következik. Fontos az első alkalommal tisztázni, hogy a páciens mit szeretne elérni a beavatkozással, milyen eredményt vár tőle. Ez alapján szakorvosunk javaslatot tesz a lehetséges kezelési lehetőségekre, illetve tájékoztat az eljárások előnyeiről és hátrányairól. A kezelés kiválasztása után a pontos ár tisztázása történik. Amennyiben a páciens úgy dönt, hogy belevág az ajakfeltöltésbe, a kezelés előtt és után is fényképes dokumentáció készül róla.

Dr. Kun Renáta

Dr. Kun Renáta

Orvos esztétikai specialista

ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltés hatóanyaga


A töltőanyag hatóanyagának alapja a hyaluronsav, ami a szervezetben is megtalálható természetes anyag. Nagy koncentrációban van jelen a lágy kötőszövetben és a  szemet körülvevő folyadékban is. Az ajakfeltöltés során a hyaluronsavat kalcium hidroxiapatittal kombinálva alkalmazzuk, így hosszú távú hatás érhető el. A kalcium-hidroxiapatitból, ami megtalálható a csontban és fogakban is, gömb alakú részecskéket hoznak létre, hogy azok a lágyszövetbe injektálhatók legyenek. Ezek a gömböcskék fokozatosan feloldódnak, helyükön pedig kollagén képződik, amely pótolja a volumenhiányt.

Hogyan történik az ajakfeltöltés orvos esztétikai kezelés?


Többféle ajaknagyobbító eljárás létezik és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, melyről a szakorvos a konzultáció során teljes körű felvilágosítást ad. Az ajakfeltöltés hyaluronsavval vagy saját zsírral biztonságosan elvégezhető magánrendelői körülmények között.

Az ajakfeltöltés helyi vagy felületi érzéstelenítésben történik: injekciózás előtt az ajkakat érzéstelenítő krémmel kenjük be, vagy helyi érzéstelenítést használunk a száj elzsibbasztásához. Ezt követően hialuronsavat injekciózunk a felső és alsó ajkakba nagyon vékony tűvel. Kialakítjuk az ajkak kontúrját és növeljük teltségüket, fiatalosabb megjelenést biztosítva ezzel. Az ajaknagyobbítás során nincs erős fájdalom, csupán kissé kellemetlen szúró és feszítő érzés. A szájfeltöltés általában 30-45 percig tart a beavatkozás típusától függően. Helyi érzéstelenítéssel végzett problémamentes kezelés után a páciens nyugodtan vezethet személygépkocsit.

Mi várható az ajaknagyobbító beavatkozás után?


Az ajkakon végzett bármilyen beavatkozás során kialakulhat átmeneti duzzanat vagy bevérzés. Ezek a kellemetlen panaszok pár nap alatt egyszerűen megszüntethetőek rendszeres, óránként 10 percig tartó jeges borogatással. Esetenként fájdalomcsillapító gyógyszer, antibiotikum vagy antivirális szer szedése is szükségessé válhat, melyet a szakorvos javasol ilyenkor. Pár napig tanácsos a rágózást mellőzni, mivel az fokozhatja a duzzanat mértékét. Négy-öt nappal a kezelés után a páciens már a megszokott rend szerint végezheti mindennapi tevékenységeit. Enyhe duzzanat a szájon egy-két hétig is eltarthat.

ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltő orvos esztétikai kezelést a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben
Dr. Kun Renáta szakorvos végzi.
Időpontfoglaláshoz hívja a +36 (32) 500-250-es telefonszámot!


SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!