+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Ránctalanító orvos esztétikai kezelések

Arcfiatalítás, ránckisimítás és ráncfeltöltés

Bejelentkezés

8:00 – 20:00 telefonon
hétvégén is


Az idő múlásával a bőr vízmegkötő képessége romlik, megereszkedik, így ráncok alakulnak ki. Ez a bőrszövet természetes öregedési folyamata. Az orvostudomány és a szépészeti technológia fejlődése azonban lehetőséget ad a ráncosodási folyamat lassítására és visszafordítására. Ma már számos ránctalanító orvos esztétikai kezelés közül is lehet választani, melyek segítenek újra fiatalos megjelenést adni az arcbőrnek.

A nem kívánatos ráncok halványítására többféle megoldás létezik, egyénenként változó, hogy a szakorvos melyik orvos esztétikai kezelést javasolja. A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben Dr. Kun Renáta szakorvos a leghatékonyabb és legmodernebb orvos esztétikai eljárásokat alkalmazza, személyre szabottan a páciensek bőréhez és igényeihez igazodva.


Dr. Kun Renáta

Dr. Kun Renáta

Orvos esztétikai specialista

Arcfiatalító REVERSAL kezelés


A Reversal egy forradalmian új, szövetregeneráló töltőanyag, amely pótolja a bőr volumenhiányát, így feltöltve a bőr alatti egyenletlenségeket. Stimulálja az új kollagénrostokat, amelyek újjáépítik az irharéteget, ezzel visszaadva az arc tónusát. Az eredmény természetes hatású, mivel a Reversal kezelés segítségével az arcbőr úgy nyeri vissza fiatalos külsejét és teltségét, hogy a páciens eredeti vonásai nem változnak.

 A REVERSAL töltőanyag két komponensből áll: két hatóanyaga a politejsav (PLA) és a hyaluronsav (HA). A politejsav serkenti a test saját kollagén termelését, valamint aktiválja a gyógyító és megújító folyamatait. Felszívódása után az anyag helyén új kollagén marad, így a filler hatása egy évre tolódik. A bőr alatti volumenhiány kitöltését a hyaluronsav biztosítja. Ezzel a kettős hatással látványos és tartós eredmény érhető el.

A REVERSAL kezelés hatása


 • Beindítja a szövet regenerálódást és az új kollagénrostok termelődését.
 • Pontosan és hatékonyan tölti ki a bőr alatti egyenetlenséget, pótolja a volumenhiányt.
 • Újjáépíti a dermiszt, azaz az irharéteget, így látványosan kontúrozza az arcot.
 • Hidratálja a szöveteket és szép tónust kölcsönöz az arcnak.
 • Az eredmény minden esetben természetes hatású, a páciens eredeti vonásain nem változtat.

Kiknek ajánlott a REVERSAL arcfiatalító ránctalanító kezelés?


A REVERSAL arcfiatalító ránctalanító kezelés elsősorban 35-55 éves korban ajánlott, azok számára, akik enyhébb, vagy mélyebb ráncokkal és megereszkedett bőrrel rendelkeznek, és szeretnék elkerülni a sebészeti műtétet. Ez az arcfiatalító orvos esztétikai kezelés megoldást nyújt:

 • A száraz, vékony, finom ráncokkal teli bőr belső hidratálására.
 • Az arc volumenvesztése, aszimmetriája esetén.
 • Szarkalábak, a száj sarkában látható ráncok minimalizálására.
 • A kézfej fiatalítására.
 • A járomcsont, áll és állkapocs hangsúlyozására.
 • A bőr állagának javítására az arc, a nyak és a dekoltázs területén.
 • Beesett arc, halánték és megereszkedett arcbőr esetén.
ránctalanító kezelés

A REVERSAL arcfiatalító kezelés menete


A kezelés során a szakorvos vékony, steril tűvel juttatja a REVERSAL hibrid filler töltőanyagot a bőrszövet alá. A kezelés lifting hatása azonnal teltebb bőrt eredményez. Egy területre 1 milligram fillert szükséges bejuttatni, majd enyhe masszírozással egyenletesen eloszlatni a bőr alatt.

A kezelés után ellenjavalt a szauna, szolárium és uszoda használata, az alkohol fogyasztása és a dohányzás. Ebben az időszakban kiemelten fontos a fényvédelem is. A kezelés nem végezhető menstruáció, terhesség és szoptatás alatt, diabétesz és daganatos betegségek, illetve krónikus betegségek esetén.

Arcfiatalító ránctalanitó kezelés PROPHILO BIO-REMODELING kezelés


Természetes öregedési folyamata során a bőr megereszkedik, veszít feszességéből és ráncok alakulnak ki. A Prophilo olyan modern, forradalmi kezelés, amelyet a problémás, vékony-bőrű területek: a kéz, a dekoltázs, a nyak, az arcbőr kezelésére fejlesztettek ki. Látványos eredménnyel javítja a bőrszövet minőségét, és azonnali, szembetűnő javulást eredményez.

A legtermészetesebb ránctalanító eljárás


A PROPHILO és a Botox kezelés hatásai hasonlónak tűnhetnek, valójában azonban különböző célokra szolgálnak és más vegyületeket tartalmaznak.

Míg a Botox célja a problémás izmok ellazítása, ezzel simítva ki az arc mélyebb redőit, addig a PROPHILO kezelés fokozza a bőr természetes gyógyulási folyamatait, egy úgynevezett bio-remodeling folyamat révén. Mivel a PROPHILO kezelés során a szakorvos 100% tisztaságú hyaluronsavat használ, az eljárás semmilyen módon nem károsítja a bőr szövetét. Nincsenek negatív mellékhatásai, és ez az egyik legmagasabb biztonsági besorolással rendelkező kezelés. 

A PROPHILO orvos esztétikai kezelés a bőrszövet minőségét javítja, mivel elsősorban nem a bőrszövet volumenét növeli, mint az arcba fecskendezett hyaluronsavak, hanem hidratálja és üdévé varázsolja a bőr textúráját. Emellett feszesítő és emelő hatása is van, ami főként a nyak és kézfejek esetében azonnali, szembetűnő javulást eredményez. Mélyen a dermiszben fejti ki hidratáló hatását, így csökkentve a ráncokat a bőr simává válik.

A PROPHILO ránctalanító kezelés menete


A PROPHILO injekciós folyamatát gondosan megtervezték és klinikailag tesztelték a maximális hatékonyság és a páciensek kényelme érdekében. Minden előretöltött fecskendőt óvatosan kell beinjektálni mélyen a dermiszbe. A Bolus technikát követve az orvos lassan és óvatosan injekciózza a PROPHILO hatóanyagát, minimalizálva ezzel a szövetek feszülését és irritációját.

Az arcfiatalító kezelés során a szakorvos 2 milligram PROPHILO hibrid hyaluronsav töltőanyagot fecskendez a problémás terület meghatározott pontjaiba. Az eddigi injekciós technikával szemben, amikor a hialuronsavat közvetlenül a ránc alá fecskendezik a bőrbe, a PROPHILO injekciókat az arcon úgynevezett bio-esztétikai pontokba (BAP) adják be.

Ahogy az arcon, úgy a nyak két oldalán is általában 5-5 ponton, a dekoltázs esetében 10 ponton történik a szúrás, míg a kézfejek esetében tompa végű kanüllel juttatják a bőr alá. Az anyag pár óra alatt egyenletesen eloszlik a bőr alatt, a szúrások helyei pedig hamar eltűnnek. A Prophilo megköti a vizet és elkezdi a regeneratív folyamatot, ami 8 hét elteltével teltebb, feszesebb bőrt eredményez.

A PROPHILO kezelés működése


A szabadalmaztatott technológia lényege, hogy a hyaluronsav két különböző típusát keverik egy vegyületté. Biológiai átstrukturáló funkciójával forradalmi készítmény a hagyományos töltő anyagokhoz képest; hosszabb ideig marad a bőr alatt és mélyebben hidratál, mint más készítmények.

A Prophilo hibrid töltőanyagát, más technikával szemben nem közvetlenül a ráncok alá fecskendezik, hanem a bőr úgynevezett bio-esztétikai pontjaiba adják be, ahol a bőr a legvékonyabb, megereszkedett és barázdált. Ezekből a pontokból a töltőanyag néhány órán belül az arc szinte teljes felületén eloszlik és vízmegkötő képességével elkezdi a regeneráció folyamatát. Ezáltal az eljárás kevesebb injekcióval és kellemetlenséggel jár, ellenben maximális eredmény érhető el.

Ránckisimítás BOTOX kezeléssel


A ránctalanítás egyik közkedvelt és hatékony módszere a botox kezelés, mivel gyors, fájdalommentes és alkalmazásával látványos eredményeket érhetünk el. 

A botox több, mint 20 éve használatban lévő kezelés, amelynek bevezetése forradalmasította a szépészeti beavatkozásokat. Korábban csak sebészeti úton volt megoldható az  arcfiatalítás; a botox injekció egyszerűbb eljárást jelent, kisebb kockázattal jár és látványos az eredménye, így napjainkban a leggyakrabban használt orvos esztétikai kezelés.

Milyen fajta ráncok kezelésére alkalmas a botox?


A botox olyan szépészeti beavatkozás, amely azoknak ajánlott, akik számára az izom működésből eredő ráncok eltüntetése a cél. Elsősorban a szemöldök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére javasolt. Az eljárás lényege, hogy a természetben is előforduló “Botulinum A” toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejt ki ránctalanító hatást. Ennek során az izmok ellazulnak, és néhány napon belül a ráncok kisimulnak.

Az eljárást a gyakorlott és precíz szakorvos végzi, így a beavatkozás 15-20 percig, hatása a kezelést követően 3-6 hónapig tart. A botox kezelés egy évben többször is biztonságosan megismételhető.

rancfeltoltes injekcio

A botox ránctalanító kezelés hatása


 A botox kezelés elsősorban az arcizmok által okozott ráncok esetében eredményes. A Botulinum toxin gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerületátvételt, így az izmok ellazultsága következtében nem gyűrődik a felettük lévő bőr. A kezelést a legvékonyabb tűvel a ráncot előidéző izmokba szükséges beadni. Ez a procedúra nem tart tovább 15-20 percnél.

A beavatkozást követő 2 órában szükséges intenzíven használni az arcizmokat, így a toxin megfelelően oszlik el. Kerülje a fej vízszintesbe helyezését, a szoláriumot, a tűző napot. A hatás 2-5 nap után kezdődik, és 10-14 nap alatt teljesedik ki. A töltőanyag problémamentesen lebomlik, káros hatása nincs. Alkalmazásával a felületes ráncok megszüntethetők, a mélyebbek halványabbá válnak, mivel a kezelt izmok aktivitását csökkenti, a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad. A ránckisimító botox kezelés hatása 3-4 hónapig tart, ezután biztonságosan megismételhető a kezelés.

A botox kezelés túlzott verejtékezés esetén is hatékonyan alkalmazható.

A botox átmeneti mellékhatásai


A kezelés után az injekciók helyén enyhe duzzanat és bőrpír alakulhat ki. Ritkán a környező izmok is elernyednek, ami a szemhéj petyhüdt állapotával jár, ez azonban átmeneti és nem jár fájdalommal.

Fontos figyelembe venni, hogy azokban az esetekben, amikor a ránc a bőr rugalmasságának csökkenéséből adódik, a botox kezelés nem megfelelő – ebben az esetben a szakorvos másfajta orvos esztétikai eljárást javasol.

Ráncfeltöltés


Az arc formája az évek során  a ráncok miatt megváltozhat, beeshet, a bőr szárazzá és megviseltté válhat. A ráncfeltöltő esztétikai kezelés során az arcbőr felületi ráncai, a szarkalábak és az egyéb apró esztétikai hibák javítása történik, amely a páciensnek fiatalosabb megjelenést kölcsönöz

A megoldás kulcsát a ráncfeltöltő anyagok jelentik, amelyek olyan gél állagú, volumenizáló hatású készítmények, amik a bőrbe injektálva képesek pótolni a lecsökkent szöveti volument. Az összetett és drága sebészeti beavatkozásokkal ellentétben a töltőanyagok alkalmazásával gyorsan és hatékonyan el lehet érni a fiatalos külsőt.

A ráncfeltöltő kezelés hatóanyagai


Dr. Kun Renáta specialista szakorvos által használt töltőanyagok használhatók ráncfeltöltésre, volumenpótlásra, ajaknagyobbításra, mivel elsősorban hyaluronsavas töltőanyagokat alkalmaz. A hyaluronsav olyan 100%-ban felszívódó természetes anyag, amely az emberi bőr egyik természetes alkotóeleme.

Vízmegkötő hatása biztosítja a bőr hidratáltságát, ezáltal rugalmasságát és puhaságát. Az idő előrehaladtával mennyisége csökken, ennek eredményeképpen a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik és ráncok képződnek rajta.

A megfelelő töltőanyagok kiválasztása személyre szabott, a szakorvos a konzultáció során állapítja meg, melyik kezelés a legmegfelelőbb a páciens számára. Ez függ a kezelt páciens állapotától és attól, milyen eredményt kíván elérni.

Elérhető ráncfeltöltő anyagok:

 • Kollagén-alapú töltőanyagok
 • Hyaluronsavas töltőanyagok
 • Calcium-hydroxylapatite töltőanyagok 
 • Poly-L-tejsav
rancfeltoltes homlok
ránctalanító kezelés rancfeltoltes injekcio

A ráncfeltöltése menete


A ráncfeltöltés képzett és tapasztalt orvos által alkalmazva egyszerű, biztonságos eljárás. A bőr fertőtlenítése után szükség esetén fájdalomcsillapító, érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrre, vagy injekcióval érzéstelenítjük a bőrt. Ezt követően történik a töltőanyag beinjekciózása tűvel, vagy kanül segítségével, amely csupán pár percig tart. Amennyiben elértük a kívánt eredményt, a páciens visszatérhet megszokott napi tevékenységéhez. A ráncfeltöltés utáni hetekben kerülendő a megerőltető testmozgás és az erős napfény és kiemelt figyelmet szükséges fordítani a bőrápolásra, így elkerülhető a fertőzés és az esetleges foltosodás. Ritkán előfordulhat kisebb bevérzés a szúrás helyén, vagy átmeneti duzzanat, amely általában pár nap alatt rendeződik. Fertőzés kialakulása esetén haladéktalanul fel kell keresni a kezelőorvost. A szakorvos minden esetben a legjobb minőségű termékeket használja a kezelés során, mind a töltőanyag, mind pedig az érzéstelenítő kiválasztásakor, így az eljárás hatékony és biztonságos. A kezelés eredménye a kezelt területtől és felhasznált anyagtól függően, körülbelül 6-12 hónapig tart.

A ránctalanító orvos esztétikai kezeléseket a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben
Dr. Kun Renáta szakorvos végzi.
Időpontfoglaláshoz hívja a +36 (32) 500-250-es telefonszámot!


SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!