+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Orvos esztétikai testkezelések

A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben

Bejelentkezés

8:00 – 20:00 telefonon
hétvégén is


Az orvos esztétikai testkezelések két fajtája érhető el a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelő specialista szakorvosa, Dr. Kun Renáta rendelésén: a zsírbontó hatású AQUALYX injekciós testkezelés, valamint a PROPHILO bőrfiatalító nyak-, dekoltázs-, és kézbőr kezelés. A szépészeti kezelések előzetes időpontfoglalás alapján vehetőek igénybe. Minden testkezelés előtt szakorvosi konzultáció történik, ami alapján a kezelést végző specialista a páciens számára legmegfelelőbb orvos esztétikai eljárást ajánlja.


AQUALYX zsírbontó testkezelés


Az idő előrehaladtával, a bőr alsó rétegeiben megjelenő és folyamatosan vastagodó zsírpárnák esetén előfordul, hogy már komolyabb diétával sem lehet megszabadulni tőlük. A bőr felpuhul, megereszkedik és elveszti a feszességét.

Az Aqualyx zsírbontó hatású injekciós testkezelés egy olyan eljárás, amely a kisebb helyi zsírlerakódások kezelésére szolgál. Testsúly csökkentésre nem alkalmas, így abban az esetben javasolt, ha a páciens testtömegindexe normál tartományban van és a rendszeres testmozgás és diéta ellenére sem tűntek el a kisebb zsírlerakódások.

Az Aqualyx zsírbontó injekció szakorvos általi használata biztonságos, és segítésével az áll vonala alatti területtől a térdig minden helyi zsírlerakódás kezelhető.

Dr. Kun Renáta

Dr. Kun Renáta

Orvos esztétikai specialista

Az Aqualyx injekció hatásmechanizmusa


Az Aqualyx olyan mikro-zselatinos oldat, amely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó hatóanyagot, dezoxikólsavat tartalmaz. Ez a hatóanyag természetes epesavként előfordul a szervezetben is. A sav lebontja a zsírsejtek falát, így a felgyűlt zsírsavak kiszabadulnak, a nyirokrendszer pedig elszállítja a vénás rendszeren keresztül a májig, ahol lebomlásra kerül.  A kezelés biztonságosságát számos klinikai vizsgálattal bizonyították, súlyos szövődmények (mint pl. szövetelhalás a foszfatidilkolin-kezeléskor) nem következnek be.

Az Aqualyx testkezelés alkalmazása


Az Aqualyx injekciós esztétikai kezelés azok számára ajánlott, akik műtét nélkül, gyorsan, tartósan szeretnének megszabadulni a kisebb, makacs helyi zsírlerakódásoktól. A kezelést minden testrészen el lehet végezni az áll vonala alatti területtől a térdig.

Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

  • toka zsírfeleslegének megszüntetése
  • has
  • csípő
  • felkar zsírfeleslege
  • külső és belső comb
  • térd

Hogyan történik az Aqualyx testkezelés?


A kezelés megkezdése előtt minden esetben szakorvosi vizsgálat és megbeszélés történik. Ezt követően a kezelést végző specialista szakorvos a szükséges mennyiségű hatóanyagot speciális tűvel és  eljárással juttatja a zsírszövetbe, egyenletesen eloszlatva.

A kezelés minimális fájdalommal jár, fájdalomcsillapító alkalmazása is történik. Az Aqualyx hatóanyagát egy vékony, flexibilis tű által, területenként 2-4 tűszúrással juttatjuk be a kezelt terület zsírszövetébe.

Egy terület kezelése előkészítést követően 20-30 percet vesz igénybe.

aqualix kezeles

Mire kell számítani a testkezelés után?


Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás a kezelési kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására, illetve kiegészítő kezelésként az orvosi nyomásterápia a nyirokkeringés fokozására. Az injekciózást követően 12 óráig nem szabad semmilyen kozmetikumot használni a kezelt területen. Kerülni szükséges a szaunát, a meleg helyeket, és a napozást. Fájdalom esetén paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító alkalmazható. Kezelés előtt és a kúra során a vérhígító hatású készítmények (pl. aszpirin) szedése tilos.

A kezelés mellékhatása lehet az injekciózott terület átmeneti megduzzadása, megnagyobbodása, a kezelt terület fájdalmassága, elnehezedése, kipirosodás (2 óra-2 nap), ritkán szubkután csomósodás. Az esetleges véraláfutásokat Árnika krémmel javasolt kezelni.  Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet, ezt bandázs, szorító ruhák viselésével csökkenthetjük. Ritkán a toka kezelésekor komolyabb mellékhatások is előfordulhatnak, mint nyelési nehézség, vagy az állkapocs területén futó ideg sérülése, ami ideiglenesen egyenetlen mosollyal, érzéskieséssel vagy az arcizomzat gyengeségével járhat. Ezek a panaszok általában nem igényelnek külön kezelést, és spontán rendeződnek.

aqualix

Kontraindikációk


Nem végezhető el az Aqualyx zsírbontó testkezelés: lipodisztrófia, várandósság,  szoptatás,  18 év alatti és 60 év feletti életkor, bármilyen fennálló betegség esetén.

Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így ha Ön allergiás a lidocainra, kérjük, hogy előtte tájékoztassa erről orvosát.

Prophilo bőrfiatalító testkezelés


Valakinél már korábban, de legkésőbb 45 éves kor után a bőr veszít feszességéből és száraz, petyhüdt benyomást kelt, kialakulnak a mellkason és nyakon a ráncok.Oldalt fekvő alvás esetén a mellek összenyomódása ráncossá teheti a dekoltázst, illetve a napozás és a dohányzás is gyorsítja a bőr öregedési folyamatát.

Az elhanyagolt nyak, dekoltázs és kezek még akkor is árulkodnak valós korunkról, ha az arcunk fiatalos és ránctalan.

A Prophilo olyan forradalmi kezelés, amely simává varázsolja a nyak, dekoltázs és kéz bőrét is. Ez a híg, színtiszta hialuronsav-gél tökéletes választás az ilyen problémás, vékony-bőrű területek kezelésére.

A Prophilo testkezelés hatása


A Prophilo hatóanyaga tulajdonképpen a bőrszövet minőségét javítja. Elsősorban nem volument növel – mint az arcba fecskendezett, volumennövelő hialuronsavak – hanem hidratálja és üdévé varázsolja a bőr textúráját. Emellett feszesítő és emelő hatása is van, ami – főleg a nyak és kézfejek esetében – azonnali, szembetűnő javulást eredményez. Mélyen a dermiszben fejti ki hidratáló hatását, mely csökkenti a ráncokat és ezáltal a bőr simábbá válik.

A testkezelés menete


Egy kezelés alatt a specialista szakorvos 2 ml Prophilot fecskendez a problémás terület meghatározott pontjaiba, ahol a bőr a legvékonyabb, leginkább meg van ereszkedve és a legráncosabb. Ahogy az arcon, úgy a nyak két oldalán is általában 5-5 ponton, a dekoltázs esetében 10 ponton történik a szúrás, míg a kézfejek esetében tompa végű kanüllel juttatjuk a bőr alá. A  hatóanyag néhány óra alatt egyenletesen eloszlik a bőr alatt, a tűszúrások helye pedig hamar eltűnik. A Prophilo elterül a kezelés helyén, megköti a vizet és elkezdi a regeneratív folyamatot, ami 8 hét elteltével teltebb, feszesebb bőrt eredményez.

profhilo teruletek

A zsírbontó hatású Aqualyx testkezelést és a bőrfiatalító Prophilo orvos esztétikai kezelést a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben
Dr. Kun Renáta szakorvos végzi.
Időpontfoglaláshoz hívja a +36 (32) 500-250-es telefonszámot!


SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!