+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

SEBKEZELÉS
A SALGÓTARJÁNI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐBEN

  • Hogyan gyógyul a krónikus seb?
  • Miért fontos a szakszerű sebkezelés?
  • Milyen sebkezelés érhető el az SMM-ben?

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon

Hogyan gyógyul a krónikus seb?


A krónikus, vagy nehezen gyógyuló sebek kezelése egy speciális terápiás szakterület. Normál esetben egy seb 10 napon belül gyógyul, azonban előfordulnak olyan esetek, amikor valamilyen okból (pl. fertőzés, anyagcsere betegség, cukorbetegség, vérellátási probléma, stb.)  a sebgyógyulás nem indul el, vagy csak nagyon lassan, akadozva történik. A 6 héten belül nem gyógyuló sebeket nevezzük krónikus sebnek. Ezek ellátása és gyógyítása érdekében sebkezelő szakemberhez kell fordulni.

Sebkezelés
Turcsán Pálné

Turcsán Pálné

Sebkezelő specialista

Miért fontos a szakszerű sebkezelés?


Szakszerű ellátás hiányában a seb szövődményei a páciens életét is veszélyeztethetik – pl. bőrelhalás, fertőzés, gyulladás, trombózis is kialakulhat. A szövődmények veszélye mellett pedig nem elhanyagolható az erős fájdalom és az életminőség romlása. Ezek elkerülése, vagy esetleges visszafordítása érdekében szakszerű segítségre van szükség. A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben sebkezelő specialista munkatársunk minden páciens számára személyre szabott kezelést és tanácsadást nyújt, végig kísérve a gyógyulási folyamatot.

Miből áll a szakszerű sebkezelés?


Krónikus és nehezen gyógyuló sebek esetén kiemelten fontos, hogy a kezelés és a kötözés megfelelő rendszerességgel, technikával történjen, személyre szabott intelligens kötszer alkalmazásával a seb állapotához igazítva, a higiéniai szabályok szigorú betartása mellett. Érdemes tisztában lenni a gyógyulást elősegítő készítmények alkalmazásával, a lehetséges egyéb terápiákkal, valamint segédeszközökkel is. Mindezeket pedig személyre szabottan, a páciens állapotához és háttér-betegségeihez, illetve körülményeihez igazítva kell alkalmazni. A krónikus sebek szakszerű ellátása komplex látásmódot és türelmet igényel.

Bejelentkezés telefonon


Hétköznap reggel 8:00 -tól este 20:00 -ig. és szombaton munkatársaink fogadják hívását.

Milyen kezeléseket alkalmazunk az SMM-ben?


Magánrendelőnkben sebkezelő terapeutánk és sebész szakorvosunk együttműködve dolgoznak, hogy a hozzánk forduló páciensek számára a leghatékonyabban segíthessenek. Mindenkinek személyre szabottan kezeljük a problémáját, és közös célunk, hogy végigkísérjük pácienseinket a gyógyulás útján.

Kezeléseink:

  • Decubitus (felfekvés) szakszerű kezelése és tanácsadás
  • Lábszárfekély kezelése
  • Sztómaterápia
  • Kompressziós terápia
  • Egyéb krónikus sebkezelés (sipoly, tumor, műtéti hegek)
  • Hemoglobinos kezelés (sebek oxigenizációja)
  • Intelligens kötszerek alkalmazása

A hatékony sebkezelés egyik kulcsa a sebgyógyulás elhúzódásának, akadályának az oki felderítése. A probléma hátterében álló ok kezelése kulcsfontosságú a gyógyuláshoz. Ebben szakorvosunk nyújt segítséget. A seb szakszerű és egyénre szabott kezelése a legmagasabb higiéniai biztonság mellett, megfelelő kötszerekkel és technikával történik sebkezelő specialistánk által.

Magánrendelőnkben a sebkezelési szolgáltatást a Mölnlycke termékeivel biztosítjuk, mely a világ vezető orvosi eszközöket és megoldásokat gyártó cége.

Sebészeti vizsgálatra vagy sebkezelési ellátásra kérjen időpontot telefonon:

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Salgótarjáni rendelő: +36 32 500 250

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Rendelő - Kapcsolat


3100 Salgótarján

Kassai sor 14.

BEJELENTKEZÉS:

+ 36 32 500 250

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!