+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Covid-19 Antitest Laboratóriumi teszt

A koronavírus elleni védettséget kimutató vizsgálat elérhető az SMM-ben


Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon


A világjárvány új fázisába érkezett. A koronavírus fertőzés kimutatására alkalmas tesztek mellett mostanra megnőtt az igény az immun-védettség kimutatására is. Erre a célra alkalmas az újfajta Covid-19 antitest laboratóriumi teszt, ami a szervezet koronavírussal szembeni védettségét képes kimutatni. A Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben mostantól elérhető az újfajta Covid-19 Antitest Laborteszt, ami vérvizsgálat útján pontosan meghatározza a szervezet által termelt ellenanyag szintjét. A vizsgálat hivatalosan elfogadott módszer a védettség igazolására is.


Mit mutat ki az új Covid-19 antitest laborteszt?


Az új laborteszt egy ún. szerológiai, immunológiai vizsgálat, amely a szervezet koronavírusra adott immunválaszát, tehát a koronavírus ellen termelt antitesteket vizsgálja. Az antitest laboratóriumi teszt megbízható, pontos értékeket képes kimutatni a vénás vérvétel vizsgálatából. A teszt célja a védettségi szint meghatározása. Hivatalosan minősített, akkreditált laboratóriumi vizsgálat.

Az emberi immunrendszer a Covid-19 koronavírusra is automatikus immunreakcióval válaszol: a fertőzést követő első 5-10 napban IgM típusú antitesteket, azaz ellenanyagot termel a fertőzés leküzdése céljából. A későbbiekben megjelennek az IgG típusú antitestek, melyek a fertőzéstől való hosszabb távú immunvédelmet biztosítják. A fertőzés legyőzése után a szervezetből eltűnnek az IgM típusú ellenanyagok, azonban az IgG antitestek tovább fennmaradnak.

Az új Covid-19 Antitest laboratóriumi teszt a szervezetben található IgG típusú ellenanyag pontos, számszerű mérésére szolgál. Így információt nyerhetünk a koronavírussal szembeni védettség fennállásáról, valamint kiszámíthatóvá válik a védettségi állapot várható időtartama is.

 

Covid-19 antitest laborteszt

Az Antitest Laboratóriumi teszt ára

A vizsgálat hatóságilag meghatározott ára 11.000 Ft.

Időpontfoglalás a +36 (32) 500-250-es telefonszámon!

Antitest laborteszt a Covid-19 oltás után


A korábban elérhető antitest vizsgálatokkal ellentétben, az új antitest laborteszt képes kimutatni a beoltott páciensek immunreakcióját is. Így bizonyossá tehető vele az oltás hatékonysága, meggyőződhetünk általa a koronavírussal szemben kialakult immunitásról.

A második oltás beadását követően (két vagy több fázis esetén az utolsótól számított) 1 hét – 1 hónapon belül javasolt az antitest laboratóriumi teszt elvégzése a kialakult immunválasz mérése céljából. Ezután javasolt a teszt ismétlése 3 havonta, de legalább évente az immunitási szint ellenőrzése céljából.

Antitest laborteszt Covid-19 fertőzés után


A Covid-19 koronavíruson való átesést, tehát a fennálló immunvédelmet jelenleg legalább egy pozitív Covid-teszt és egy negatív PCR teszt bizonyítja. A fertőzésen azonban sokkal többen áteshettek, akiken tünetek hiányában, vagy enyhe tüneteik miatt nem végeztek Covid-19 tesztet. Számukra azért ajánlott az új Antitest Laborteszt elvégzése, mert ezzel a vizsgálattal hivatalosan bizonyítható a koronavírussal szembeni védettség.

Azok számára, akik bizonyítottan átestek a fertőzésen és rendelkeznek erről PCR teszt eredménnyel is, szintén ajánlott lehet az Antitest Laborteszt elvégzése. Ilyenkor a teszt célja az immunitás időtartamának kiszámítása.

Az antitest laborteszt elvégzése a fertőzést lezajlása után 21 nappal javasolt, vagy a második oltást követően, ezután pedig havonta ismételhető a védettségi szint monitorozása érdekében.

Hogyan történik a Covid-19 Antitest Laborteszt elvégzése?


Az újfajta Covid-19 antitest laborteszt egy speciális laboratóriumi vizsgálat, ami a vénás vér vizsgálatát foglalja magában.A vizsgálat alapjául szolgáló vérvétel történik a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben, meghatározott idősávokban, előzetes időpontfoglalás alapján. Időpontért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (32) 500-250-es telefonszámon!

A vérmintának 4 órán belül partner laborintézményünkbe kell jutnia, ahol speciális technológiával pontosan kimutatják a vérben található Covid-19 vírus ellen termelődött IgG antitestek számát. A leletkiadás elektronikus formában, partner laborintézményünk weboldalán keresztül történik, 24-48 órán belül.

Covid-19 antitest laborteszt
Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelő antigén laborteszt

A vizsgálat helyszíne


Az új Covid-19 Antitest Labortesztet a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben, előzetes időpontfoglalás alapján biztosítjuk pácienseink számára.

Címünk: 3100 Salgótarján Kassai Sor 14.

Kizárólag időpont egyeztetés alapjánáll módunkban a vizsgálat elvégzése!

Munkatársaink az előírásoknak megfelelő higiéniai előírásoknak megfelelően védőfelszerelésben végzik a vizsgálatot. 

Magánrendelőnkben kizárólag tünetmentes páciensek COVID-19 szűrését végezzük. A vizsgálat elvégzése előtt, a rendelőbe érkezéskor hőmérséklet mérés történik. Amennyiben a testhőmérséklet meghaladja a 38oC-ot, a tesztet nem áll módunkban elvégezni.


A Covid-19 Antitest Laboratóriumi teszt elvégzése egyaránt ajánlott a fertőzésen igazoltan átesett páciensek számára, a koronavírus fertőzésen vélhetően, de igazolás (PCR teszt) nélkül átesettek számára, valamint a már oltóanyaggal beoltottak számára is!


Az Antitest Laboratóriumi teszt hatósági ára:

10.500 Ft

Időpontfoglalás Antitest Labortesztre vagy szűrésre+36 (32) 500-250


Az Antitest Laborteszt beletartozik az állami teszt regiszterbe és eljárásrend szerinti jelentési kötelezettsége van.


SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!