+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Érsebészet magánrendelés Salgótarjánban


Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon

Mivel foglalkozik az érsebészet?


Az érsebészet a testben futó érhálózat betegségeit diagnosztizáló és műtéti úton gyógyító orvosi tudományág, melynek célja az artériák és vénák egészséges állapotának helyreállítása.

Dr. Gellért Gábor

Dr. Gellért Gábor

Érsebész szakorvos

Milyen panasszal forduljon érsebész szakorvoshoz?


Ha bármilyen olyan tünetet észlel önmagán, amely az artériák és vénák betegségeire utal, forduljon mihamarabb érsebész szakorvosunkhoz, Dr. Gellért Gáborhoz. Lehet, hogy egy tünet apróságnak tűnik, és nem is okoz fájdalmat, azonban kezelés nélkül idővel súlyos következményei lehetnek.

Jellemző panaszok, amik érsebészet vizsgálatot igényelnek:

 • Elszíneződött, apró hajszálerek a lábakon
 • Vastagabb, kidudorodó visszerek
 • A bőr elszíneződése a vénák környékén
 • Nehézláb érzés, a boka és a lábszár megdagadása
 • A lábak fájdalma nyugalmi állapotban vagy járás közben
 • Fekélyek és sebek a lábakon
 • A végtagok izmainak gyengesége
 • Görcsös lábfájdalom

Ha nincs panasza, de a családjában halmozottan előfordultak keringési panaszok, vagy szeretne kiemelten odafigyelni egészségére, így emiatt tudni szeretné, milyen állapotban van az érrendszere, akkor is érdemes bejelentkeznie egy érsebészeti vizsgálatra.

Melyek a leggyakoribb érsebészeti problémák?


 • Visszértágulat
 • Érszűkület
 • Nyirokkeringési probléma
 • Trombózis
 • Lábszárfekély
 • Seprűvéna
Érsebészet

Hogyan zajlik az érsebészeti vizsgálat?


 1. Az érsebészeti vizsgálat első lépéseként az érsebész felveszi az anamnézist: meghallgatja és rögzíti a páciens panaszait, esetleges korábbi betegségeit, műtéteit. Így tágabb kontextusban látja a problémát, és ez elengedhetetlen a pontos diagnosztikához.
 2. Ezután következik a speciális érsebészeti vizsgálat. Az érsebész szükség szerint ultrahangvizsgálatot, illetve doppleres keringésvizsgálatot végez. Az ultrahanggal az orvos felméri az erek állapotát. Láthatóvá válnak az ereken kialakult tágulatok, szűkületek, meszesedések. A Doppleres keringésvizsgálat a véráramlás sebességéről ad fontos információkat az érsebésznek. Ezek a vizsgálatok fájdalommentesek, és már korai szakaszban is kimutathatók velük az esetleges elváltozások. Az érsebész laborvizsgálatot és egyéb kiegészítő műszeres vizsgálatot is elrendelhet.
 3. A vizsgálatok alapján az érsebész megalkotja a diagnózist, és meghatározza az elváltozás leghatékonyabb gyógymódját, figyelembe véve a páciens egyéni adottságait is. Ha műtétre van szükség, az érsebész tájékoztatja a pácienst a műtéti eljárásról, és minden szükséges tudnivalóról.
Érsebészet

Hogyan gyógyít az érsebész szakorvos?


Érsebész szakorvosunk, Dr. Gellért Gábor a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőben vizsgálja az olyan érbetegségeket, mint a visszér, trombózis, érszűkület, seprűvéna és a lábszárfekély. A panaszokat az elérhető legmodernebb műtéti eljárásokkal, kórházi körülmények között kezeli partnerintézményünkben. A cél, hogy a leggyorsabb legyen a gyógyulás a visszérműtét és az egyéb típusú műtétek után.

Érsebész szakorvosunk sebkezelés specialista nővérünkkel együttműködésben dolgozik, azért, hogy a leghatékonyabb segítséget nyújthassák a hozzánk forduló pácienseknek.


Jelentkezzen be most érsebészet vizsgálatra Dr. Gellért Gáborhoz a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelőbe! Hívjon minket időpontért!


SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!