+36 32 500 250 bejelentkezes@stmm.hu

Ortopédia magánrendelés
Salgótarján

 • Mivel foglalkozik az ortopédia?
 • Milyen panasszal forduljon ortopéd szakorvoshoz?
 • Hogyan gyógyít az ortopédia? 
 • Mi történik az ortopédiai vizsgálat során?

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétköznapokon

Mivel foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer betegségeinek, elváltozásainak kivizsgálásával és gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. Ide tartoznak a gerincoszlop és a végtagok csontjainak, izmainak, ízületeinek és egyéb szegmentumainak sérülései, betegségei.

Dr. Moravcsik Bence

Dr. Moravcsik Bence

Ortopéd szakorvos Orvosigazgató

Milyen panasszal forduljon ortopéd szakorvoshoz?


Az ortopéd szakorvos a sérülésekből, megerőltetésből és degeneratív betegségekből fakadó mozgásszervi problémákat vizsgálja és kezeli. A leggyakoribb ortopédiai panaszok:

 • Talpfájdalom, bütyök
 • Sarokfájdalom, csontkinövés (sarkantyú)
 • Bokaficam, rándulás
 • Izomfájdalom, izomhúzódás a vádliban vagy a combban
 • Térdfájdalom
 • Csípőtáji fájdalom
 • Derékfájás
 • Gerincferdülés
 • Hátfájás
 • Nyaki fájdalom, merevség
 • Vállpanaszok
 • Felső végtagi panaszok: kar, könyök, csukló, kézfej fájdalma, sérülése, zsibbadása.

 

Hogyan gyógyít az ortopédia? 


A mozgásszervi panaszok gyógyítására az ortopédia alapvetően két módszert alkalmaz. Az elsődleges kezelési mód a konzervatív terápia, ami a műtét nélküli gyógymódokat foglalja magába. A konzervatív terápia része a gyógyszeres kezelés, ami a problémától függően lehet szájon át szedhető gyógyszer, helyileg ható gyógyszeres tapasz, illetve akár lokális injekció is. A gyógyszeres kezelés mellett a konzervatív terápia kulcsfontosságú része a személyre szabott gyógytorna. A panasztól, a kiváltó októl, valamint a páciens egyéni paramétereitől függően összeállított, speciális tornagyakorlatok rendszeres végzése segít a probléma hosszú távú leküzdésében. A gyógytornát gyakran ajánlott kiegészíteni egyéb fizikoterápiás kezelésekkel, például ultrahang-, vagy elektroterápiával, orvosi lézer kezeléssel. A kezelések, illetve a gyógytorna mellett sok esetben gyógymasszázs is ajánlott az izmok megfelelő lazítása, az esetleges görcsök oldása céljából. A konzervatív terápiás módszerek kombinációjával az esetek többségében jelentős és hosszú távú javulás, gyógyulás érhető el.

Amennyiben a konzervatív terápia mégsem hoz eredményt, vagy a mozgásszervi panaszt kiváltó ok indokolja, műtéti beavatkozás jön szóba. Problémától és betegségtől függően ortopéd-sebész vagy idegsebész szakorvos végzi a beavatkozást. Az operáció előtt sok esetben felkészítő gyógytorna javasolt, azonban a műtét után minden esetben rehabilitációs gyógytorna szükséges.

Mi történik az ortopédiai vizsgálat során?


 1. Az első fontos lépés a kórelőzmény feltárása. Az anamnézis nagyban hozzájárul a pontos diagnózis felállításához.
 2. Fizikális vizsgálat és a státusz leírása. Az ortopéd szakorvos a szóban elmondott panaszok alapján tapintással, átmozgatással, és speciális mozgásos tesztek segítségével vizsgálja át az érintett testrészt.
 3. A pontos diagnózis felállításának kulcsa számos esetben a képalkotó vizsgálat. A röntgen vizsgálat a csontok szerkezetéről, az MRI (mágneses rezonancia vizsgálat) a lágyrészekről ad részletgazdag információt. A képalkotó vizsgálatokat egyéb helyszínen, partnerintézményeink egyikében végeztetheti el, külön térítés ellenében. 
 4. A differenciál diagnózis felállítása a fizikális vizsgálat és az esetleges képalkotó vizsgálat leletei alapján történik.
 5. A diagnózis alapján személyre szabott kezelési terv készül. A javasolt terápia lehet konzervatív, vagy műtéti beavatkozás. 
 6. Dokumentáció, a további lépések ismertetése. A javasolt kezelésekről, esetleges további vizsgálatokról, vagy műtétről részletes felvilágosítást adunk. Minden páciensünket végigkísérjük a gyógyulás útján.
 7. A recepción az egészségügyi szolgáltatásról számlát állítunk ki, a fizetés módját Ön választja meg: ez lehet készpénz, bankkártya, egészségpénztári kártya, biztosítón keresztül, vagy előre utalás.

   

  ortopédia magánrendelés
  Dr. Hampel Ferenc

  Dr. Hampel Ferenc

  Ortopéd-traumatológus szakorvos

  ortopédia
  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

  Kérjen időpontot telefonon!

  Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

  Salgótarjáni rendelő: +36 32 500 250

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

  Rendelő - Kapcsolat


  3100 Salgótarján

  Kassai sor 14.

  BEJELENTKEZÉS:

  + 36 32 500 250

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

  SalgótarjániMozgásszervi Magánrendelő

  Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

  You have Successfully Subscribed!